Registrujte se do věrnostního programu SANTINI+ ještě dnes a získejte extra slevu až 10% na vaše nákupy! 💙

Jak si vybrat parfém

Nepřeberné množství vůní a značek. Dnes trh nabízí opravdu širokou nabídku parfémů a toaletních vod. Jak vybrat parfém, který vás uchvátí a dokonale vystihne váš styl? Pojďme se společně zorientovat ve světě vůní a najít parfém, který vám dokonale “padne”!

Lehkost i tíha výběru

Dělení vůní se obvykle provádí na základě jejich hlavních složek a intenzity. Obecně rozlišujeme vůně na lehké a těžké.
Lehké vůně jsou zpravidla svěží, ovocné nebo květinové a evokují onen zmíněný pocit lehkosti. Volí se především pro denní nošení a teplejší počasí.
Těžké vůně bývají intenzivnější a sofistikovanější, ideální pro večerní příležitosti nebo chladnější období. Vyznačují se bohatými tóny pižma, koření, kůže a dřeva. Vůně s těmito složkami mohou působit smyslně a tajemně. Jak vybrat správný parfém tedy závisí nejen na vašem osobním vkusu, ale také na příležitosti a ročním období, pro které je parfém určen.

3_1

Tři klíčové složky parfému

Kompozice parfému se skládá ze tří částí. První je „hlava parfému“, kterou cítíme ihned a která nám pomáhá určit hlavní charakter vůně, například květinový nebo ovocný. Po chvíli se projeví „srdce parfému“, které se rozvíjí několik minut po aplikaci a určuje hlavní charakter vůně na několik hodin. Kompozici uzavírá  „základ parfému“, jehož vůně je nejtrvalejší a může přetrvávat v řádu hodin, ale i dní, přičemž se mísí s přirozeným pižmem každého jednotlivce.

Citrusové, ovocné a květinové tóny lehkých vůní

Omamné aroma květin a svěží tóny citrusového ovoce. Jistě si hned vybavíte, jak krásně voní! Tyto parfémy se skvěle hodí pro ženy, které preferují přirozenost a lehkost v každodenním životě. Jejich nositelky bývají aktivní, společenské, otevřené a přátelské. Perfektně doplní každý ležérní a neformální outfit, sluší letním šatům, džínům i sportovnímu oblečení. Jsou vhodné pro každodenní nošení i do společnosti.

6

Vůně Julvien je ideální pro každou ženu, která chce zdůraznit svou něžnost a nevinnost, ale zároveň poukázat na jistou dráždivost a smyslnost, kterou rafinovaně skrývá.

5

Hlavní znaky vůně Grandeza jsou mladost a vitalita. Oboje je jen nastavení naší mysli, které tato vůně skvěle podpoří!

Vůně dřevité, kořenité a orientální

Na druhé straně spektra jsou těžké vůně. Jsou ideální pro ženy, které se nebojí upoutat pozornost a chtějí vyjádřit svou silnou a sebevědomou povahu. Zvolený parfém často odráží jejich životní zkušenosti a rafinovaný vkus. Dřevité, orientální a kořenité tóny, kterými se těžší vůně vyznačují, vyzdvihnou každý společenský oděv, večerní šaty i luxusní sáčko sofistikovaně zakomponované v neformální outfitu. Tajemnost, přitažlivost a osobní kouzlo - přesně tohle v sobě ukrývají ženy, které rády sáhnou po těžších vůních.

7

Orientální santalové dřevo zanechává dojem těch nejlákavějších možností. Smyslná a žhnoucí vůně parfému Ginevra se stane vaší novou závislostí!

4_1

Návyková, květinově-ovocná variace s dřevitě-orientálním podtónem. Parfém Bela je vhodný pro každodenní používání, ale také pro slavnostní příležitosti.

Doufáme, že vám tento článek pomůže v tom,  jak si vybrat parfém a najdete takový, který vás okouzlí již při prvním přivonění a dokonale vystihne váš unikátní styl. 

V naší nabídce naleznete parfémy z francouzských esencí - inspirované parfémy ikonických vůní. Přejeme šťastný výběr!

Blog